open-navfaktor-logo
search
Pozvao na umjerenost
Erdogan pred polazak u Kijev: Podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u četvrtak u Ankari kako njegova zemlja na svakoj platformi ponavlja podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.
03.02.2022. u 09:54
get url
text

Erdogan je jutros otputovao u zvaničnu posjetu Ukrajini, a neposredno pred polazak je na aerodromu Esenboga u Ankari govorio o napetosti između Ukrajine i Rusije, kao i o drugim aktuelnim temama.

- Na svakoj platformi ponavljamo podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, sa pažnjom pratimo situaciju između Rusije i Ukrajine - rekao je Erdogan.

Dalje govoreći o napetosti između Rusije i Ukrajine, turski predsjednik pozvao je sve strane na umjerenost, kao i da se uključe u dijalog kako bi se donio mir u regiji.

Erdogan je prokomentarisao i jučerašnji tragični slučaj na području grada Edirne, gdje su pronađena tijela najmanje 12 neprijavljenih migranata umrlih od smrzavanja na otvorenom, koje su grčke vlasti potisnule nazad u Tursku.

- Prije svega, gledati kako 12 ljudi umire od smrzavanja je nešto što je apsolutno neshvatljivo, neprihvatljivo - naglasio je turski predsjednik.

Erdogan je potvrdio i da će izraelski predsjednik Issac Herzog sredinom marta boraviti u posjeti Turskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.