open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Turske
Erdogan: Pratit ćemo terorističku organizaciju FETO dok ne bude neutraliziran i posljednji član
Predsjednik Republike Turske i čelnik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan kazao je kako će odlučno biti nastavljena borba protiv terorističke organizacije Fetullahci (FETO).
14.07.2021. u 13:17
get url
text

- Kao što bez kompromisa i odlučno vodimo borbu protiv ostalih terorističkih organizacija, tako ćemo pratiti i FETO dok i posljednji član ne bude neutraliziran - rekao je Erdogan obraćajući se parlamentarnoj grupi Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Poručio je i kako onima koji iskorištavaju narod pod plaštom vjere, neće dopustiti ono što rade.

- Neka to svi znaju - rekao je Erdogan.

Teroristička organizacija Fetulahci (FETO) odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine.

FETO je teroristička organizacija koju predvodi Fetullah Gulen, nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama, a čije izručenje je Turska formalno zatražila od SAD-a.

Ankara optužuje FETO da je odgovoran za dugogodišnju kampanju čiji je cilj bio, kroz infiltraciju u državne institucije, naročito vojsku, policiju i sudstvo, preuzimanje države.

Turski predsjednik je pozdravio podršku Partije nacionalnog pokreta (MHP), s kojom čini Narodnu alijansu, u borbi protiv terorizma.

Erdogan je kazao kako nema drugog političkog kadra osim njih, čiji je cilj sjajnu i snažnu Tursku ostaviti budućim naraštajima.

- Ovo je jedina politička struktura koja može izgraditi budućnost Turske, kao što je i sadašnjost - rekao je Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.