open-navfaktor-logo
search
Odluka predsjednika
Erdogan: Policijski sat za vikend bit će na snazi širom Turske tokom mjeseca ramazana
Turska će nastaviti sa djelimičnim ograničenjima u cilju sprječavanja daljeg širenja koronavirusa, a zbog rastućeg broja slučajeva zaraze i smrtnih ishoda, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).  
29.03.2021. u 20:34
get url
text
get url
text

- Policijski sat od 21 do pet ujutru će biti nastavljen - kazao je Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu koji je trajao više od tri sata.

Kao dio mjera, bit će ograničen i rad restorana i kafića koji će moći da rade sa maksimum 50 posto kapaciteta. Gradovi koji se suočavaju sa veoma visokim rizikom od koronavirusa imat će policijski sat tokom vikenda, dodao je predsjednik Turske.

Naglasio je da od ukupno 81 provincije u Turskoj, 58 ili 80 posto populacije je klasifikovano kao veoma rizično za koronavirus.

Kategorizacija provincija koje su u niskom, srednjem, visokom ili veoma visokom riziku je zasnovana na stopi infekcije i vakcinaciji protiv koronavirusa, a koja je u Turskoj počela 14. januara.

- Tokom mjeseca ramazana, okupljanja za sahur i iftar, koja se održavaju prije i poslije posta, zabranjena su u zemlji - kazao je predsjednik Turske.

Pored toga, naveo je Erdogan, zaključavanja tokom vikenda bit će uspostavljena širom Turske tokom muslimanskog svetog mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.