Na sastanku u Predsjedništvu Srbije, Bilgic je Vučiću uručio Erdoganovo pismo u kome je predsednik Turske izrazio zadovoljstvo što su "prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj  historiji", prenosi Anadolu Agency (AA).

- Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj mjeri doprinijelo tom uspjehu. Najiskrenija mi je želja da se autoput Sarajevo - Beograd, kao projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čije smo temelje postavili tokom moje posjete Srbiji 7. i 8. oktobra prošle godine, završi u najkraćem mogućem roku - naveo je Erdogan u pismu.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva Srbije, Erdogan je u pismu izrazio zadovoljstvo što će ove godine u okviru treće sjednice Visokog savjeta za saradnju imati priliku da ugosti Vučića u svojoj zemlji i da mu tom prilikom poželi dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije.

Predsjednik Srbije je, zahvaljujući na pismu, rekao da ga raduje što je sa predsjednikom Erdoganom uspostavio prisan odnos i blisku saradnju, zasnovane na međusobnom razumijevanju i povjerenju. On je naglasio da su dobri odnosi Srbije i Turske važni i za mir i stabilnost regiona.