open-navfaktor-logo
search
Istanbul
Erdogan: Osuđujemo šutnju Zapada na svrgavanje pučem, mučenje i umiranje Morsija
Nažalost, na isti dan kada je uhapšen, šest godina kasnije u sudnici je krenuo putem šehida, kazao je turski predsjednik
18.06.2019. u 16:44
get url
text

Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i umiranje Mohammeda Morsija, koji je demokratskim izborima došao na vlast, kazao je Erdogan u Istanbulu

Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali Mursijevo svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i njegovo umiranje, poručio je danas u Istanbulu predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio okupljenim građanima u istanbulskoj četvrti Sultangazi, na ceremoniji otvorenja novosagrađene bolnice u tom dijelu grada.

Osvrnuvši se kratko na jučerašnje vijesti o smrti prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta Mohammeda Morsija, Erdogan je još jednom uputio riječi saučešća.

- Nažalost, na isti dan kada je uhapšen, šest godina kasnije u sudnici je krenuo putem šehida. Želim iskazati svoje poruke saučešća egipatskom narodu i cijelom muslimanskom svijetu", rekao je Erdogan, te dodao: "Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i umiranje Mohammeda Morsija, koji je demokratskim izborima došao na vlast."

Erdogan je govorio o ponavljanju izbora za gradonačelnika Istanbula, koji će biti održani u nedjelju, 23. juna, a tom prilikom je iznio oštre kritike na račun kandidata Republikanske narodne partije (CHP) Ekrema Imamoglua, te kazao kako "naš Istanbul nećemo prepustiti lažovima."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.