Ankara

Erdogan: Oni koji su shvatili da ne mogu zaustaviti Tursku, sada napadaju našu vjeru u ostvarivanje ciljeva

Objavljeno: 09.05.2019. u 23:06

Govoreći o odluci turske Vrhovne izborne komisije (YSK) da se ponove izbori u Istanbulu, Erdogan je podvukao kako je riječ o "ponavljanju izbora koji su pali pod sumnju zbog nezakonitosti i nepravilnosti što su ustanovljene u izbornom procesu"

FOTO: AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako su oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli napadati nadu, moral i vjeru njegove zemlje u ostvarivanje zadatih ciljeva, javlja Anadolu Agency (AA). 

Erdogan se u turskom glavnom Ankari na iftaru sastao s turskim poduzetnicima, nakon čega je govorio o aktuelnim dešavanjima, između ostalog o turskoj ekonomiji, ali i temi ponavljanja lokalnih izbora u Istanbulu. 

- Oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli su napadi našu nadu, naš moral, našu vjeru u ostvarivanje naših ciljeva. To je najveći cilj koji se krije iza operacija kretanja kursa koje predstavljaju okidač za kamatu i inflaciju - kazao je Erdogan. 

Turski predsjednik je naglasio kako se u narednom periodu očekuje značajno povećanje broja radnih mjesta u njegovoj zemlji, te kako se već dobijaju signali na tom planu. 

- Nikakve sankcije, niti prijetnje s tim u vezi, nikakav dodatni porez, niti bilo kakav otvoren ili skriveni embargo, ne mogu nas zaustaviti kada vjerujemo u sebe - istakao je Erdogan. 

Osvrnuo i na odluku turske Vrhovne izborne komisije (YSK) o ponavljanju izbora u Istanbulu, te podvukao kako je ovdje riječ o "ponavljanju izbora koji su pali pod sumnju zbog nezakonitosti i nepravilnosti što su ustanovljene u izbornom procesu".

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije