open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan: Oni koji su prihvatili pučiste FETO-a nemaju pravo pričati o demokratiji
Erdogan se u Ankari obratio predstavnicima lokalnih zajednica, a tom prilikom je govorio o borbi protiv terorizma
21.11.2018. u 13:05
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako niti jedna zemlja ili institucija, koja je prihvatila FETO-ove pučiste, nema pravo pričati o demokratiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se u Ankari obratio predstavnicima lokalnih zajednica, a tom prilikom je govorio o borbi protiv terorizma.

On je kritikovao zemalje koje otvaraju svoja vrata pripadnicima terorističke organizacije FETO, čiji su pripadnici u julu 2016. u Turskoj izveli pokušaj puča.

-Niti jedna zemlja ili institucija, koja je prihvatila FETO-ove pučiste, nema pravo pričati o demokratiji - rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je kritikovao i zemlje koje pružaju podršku terorističkoj organizaciji PKK, koja je, kako je kazao, ubila na desetine hiljada ljudi, ne praveći pritom razliku između tek rođenog djeteta i 80-godišnjeg starca.

Erdogan je podsjetio kako se PKK nalazi i na listi terorističkih organizacija Europske unije, te poručio kako Turska ne može shvatiti ozbiljno one koji pružaju podršku PKK, a ne žrtvama te terorističke organizacije.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske oružane kampanje protiv Turske, teroristi PKK ubili su najmanje 40.000 ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.