Neregularnosti

Erdogan: Odluka o ponavljanju izbora u Istanbulu značajan korak za demokratiju

Objavljeno: 07.05.2019. u 12:59

Ovu odluku koja će osigurati uklanjanje sjene s izbora u Istanbulu, vidimo kao značajan korak koji će ojačati našu demokratiju, rekao je Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Republike Turske

Predsjendik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u utorak je izjavio kako odluku vrhovnog izbornog tijela o ponavljanju izbora u Istanbulu smatra "značajnim korakom u jačanju demokratije Turske".

- Ovu odluku koja će osigurati uklanjanje sjene s izbora u Istanbulu, vidimo kao značajan korak koji će ojačati našu demokratiju - rekao je Erdogan tokom obraćanja Klubu zastupnika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom Parlamentu.

Njegove izjave dolaze dan nakon što je Vrhovno izborno vijeće (YSK) saopćilo da će ponovljeni izbori u Istanbulu biti održani 23. juna.

YSK je jučer donio odluku o ponavljanju lokalnih izbora u Istanbulu zbog neregularnosti utvrđenim na izborima koji su održani 31. marta.

- Uvjereni smo da je na izborima u Istanbulu bilo organizirane korupcije i neregularnosti - rekao je Erdogan.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije