open-navfaktor-logo
search
Investicije i napredak
Erdogan: Odlučni smo da dovršimo izgradnju velike i moćne Turske
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da upravljanje vodnim resursima postaje sve važnije pitanje u svijetu.
11.06.2021. u 15:28
get url
text

- Održivo upravljanje vodnim resursima, do kojih dolazimo skoro svakodnevno s novim investicijama, postaje sve važnije u svijetu, ali i našoj državi - rekao je Erdogan u obraćanju putem videolinka na ceremoniji otvaranja brane i cjevovoda za pitku vodu Kilis u Turskoj.

- Odlučni smo da dovršimo izgradnju velike i moćne Turske, što je i nada svih naših prijatelja i braće u našem regionu - kazao je Erdogan te dodao:

- Nikada nećemo dozvoliti onima koji svojim navikama o staroj Turskoj žele ugroziti demokratska i ekonomska postignuća naše zemlje.

Podsjetio je također da je Turska tokom posljednje dvije decenije ostvarila napredak na brojnim poljima, uključujući i oblast vodnih resursa.

- U posljednjih 19 godina uz ulaganje od 276 milijardi lira izgradili smo 600 brana, 423 vještačka jezera, 590 hidroelektrana, 1.457 objekata za navodnjavanje, 262 postrojenja za proizvodnju vode za piće i 21 postrojenje za otpadne vode - kazao je Erdogan u obraćanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.