Erdogan: Niko više neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske

Objavljeno: 06.02.18 u 13:09

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari da više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

 

FOTO: ARHIV
FOTO: ARHIV

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja.

Kritikovao je vlasti SAD-a koje se i nakon objavljene pobjede nad ISIL-om nisu povukle iz Sirije, već i dalje u tu regiju dopremaju oružje i municiju terorističkoj organizaciji PYD/PKK-a.

-Onda vi imate neke račune prema Turskoj, Iranu ili možda prema Rusiji. Međutim, mi i dalje na svom mjestu čvrsto i ispravljeno stojimo i tako će i dalje biti - poručio je Erdogan u Ankari.

Erdogan je kazao kako je njegova zemlje došla u stanje da “više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske”.

-Hvala Bogu, u operaciji ‘Maslinova grana’ koju provodimo, broj neutraliziranih terorista približava se hiljadi. Imamo i naših poginulih vojnika. Ali oni su naši šehidi koji su imali i vjeru - poručio je Erodgan.