open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan: Nemam nikakav problem da i lično budem vakcinisan i budem primjer našim sugrađanima
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je Turska u kontaktu i sa Kinom i sa Rusijom u vezi sa anticovid vakcinama te je dodao da nema nikakav problem s tim da i lično bude vakcinisan.
04.12.2020. u 15:45
get url
text

Erdogan je džumu-namaz klanjao u istanbulskoj Aja Sofiji, a po izlasku iz džamije je novinarima kazao da je potrebno učiniti sve kada je u pitanju zdravlje ljudi i da treba i lično biti vakcinisan kako bi bio primjer svim građanima.

Na upit novinara da komentira kontraverznu odluku francuskog parlamenta o navodnom priznavanju nezavisnosti Nagorno-Karabaha, Erdogan je kazao da je Francuska izgubila ulogu mediatora pod okriljem OSCE-ove Minsk grupe.

- (Francuski predsjednik Emmanuel) Macron je problem za Francusku. Francuska s Macronom prolazi kroz veoma opasno razdoblje. Nadam se da će se Francuska što prije riješiti tog problema - kazao je Erdogan.

Erdogan je također kazao da je saglasan sa azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Aliyevom koji je u nedavnoj reakciji na odluku francuskog parlamenta poručio da Francuska Armencima može dati svoju južnu pokrajinu Marseille ako to baš toliko želi.

- Karabah pripada Azerbejdžanu i 28 godina je pod armenskom okupacijom - kazao je Erdogan i najavio da će sa suprugom Emine Erdogan u utorak posjetiti Azerbejdžan.

Azerbejdžan na Trgu nezavisnosti u Bakuu sprema svečanu vojnu paradu na kojoj će biti pokazano oružje koje su azerbejdžanske snage zaplijenile od okupatorskih armenskih snaga u Nagorno-Karabahu.

Još uvijek nije službeno potvrđen datum održavanja te svečanosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.