open-navfaktor-logo
search
Teški gubici
Erdogan: Nastojanje Armenije da Tursku prikaže unutar sukoba pokazatelj je njihovog bezizlazja
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako nastojanje Armenije da, nakon teških gubitaka u sukobima u Nagorno Karabahu, prikaže Tursku unutar sukoba je samo pokazatelj njihovog bezizlazja.
08.10.2020. u 09:20
get url
text

Erdogan je govorio o aktuelnim dešavanjima, a prokomentarisao je i sukobe u regiji Nagorno Karabah, tačnije tvrdnje Armenije da je Turska uključena u taj sukob. 

- Nastojanje Armenije da nakon teških gubitaka prikaže Tursku unutar sukoba je samo pokazatelj njihovog bezizlazja - poručio je Erdogan. 

Govoreći i o napetostima na Mediteranu, Erdogan je poručio kako su oni koji su vidjeli odlučnost Turske u istočnom Sredozemlju i shvatili da ona neće ići korak nazad, morali na kraju pristati na dijalog. Rekao je kako će u Libiji pobijediti legitimitet, a izgubiti pučisti. Naveo je kako "prisustvo Turske u Siriji nije trajno, kada kriza bude trajno riješena naše će prisustvo biti okončano". 

Naglasio je također, kako Turska svojim vojnim prisustvom doprinosi miru i stabilnosti ne samo u Katara, već cijele regije Zaljeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.