open-navfaktor-logo
search
Nakon toga 70 miliona
Erdogan: Naš cilj u turizmu je najprije dostići broj od 52 miliona turista iz 2019.
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je cilj njegove zemlje u turizmu što prije vratiti broj od 52 miliona turista iz 2019. godine, a zatim krenuti prema cifri od 70 miliona, javlja Anadolu Agency (AA).
19.06.2021. u 21:48
get url
text

Erdogan je boravio u Antaliji gdje se obratio na sastanku sa predstavnicima lokalnog odbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Tom prilikom je kazao da se Antalija nastavlja razvijati i rasti unatoč djelomičnim problemima u turizmu tokom epidemije.

Podsjećajući da je u šetak održan i prvi Diplomatski forum u Antaliji (ADF), uz učešće mnogih šefova država i vlada, Erdogan je kazao kako je Antalija sada postala centar takvih sastanaka na globalnom nivou.

- Naš glavni cilj u turizmu je što prije vratiti broj od 52 miliona turista iz 2019. godine, a zatim krenuti prema cifri od 70 miliona - poručio je Erdogan.

Naglasio je kako su države koje su ključne za turistički sektor Turske postepeno počele ublažavati svoja ograničenja putovanja.

- Od utorka Rusija ukida zabrane, a turisti iz Rusije počet će pristizati u Antaliju - naglasio je Erdogan.

Kazao je kako je Turska posljednjih osam godina bila meta različitih udara i napada.

- Tokom neprestanih napada kojima smo bili izloženi posljednjih osam godina, meta je bila direktno Turska, nezavisnost, budućnost i uspjeh turskog naroda - rekao je Erdogan.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.