open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Turske
Erdogan: Muslimanima potrebni ljubav i saradnja, a ne nesloge i neprijateljstva
U bici na Kerbeli život je izgubio jedan od najistaknutijih islamskih vođa i reformatora svih vremena, Husejn ibn Ali, unuk poslanika Muhammeda a.s.
20.09.2018. u 20:00
get url
text

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je poručio da događaj u Kerbeli podsjeća na realnost da su muslimanima potrebni ljubav i saradnja, a ne neprijateljstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetimo, u bici na Kerbeli život je izgubio jedan od najistaknutijih islamskih vođa i reformatora svih vremena, Husejn ibn Ali, unuk poslanika Muhammeda a.s.

Turski predsjednik je povodom 10. muharema, dana kada je u 55. godini života ubijen hazreti Husejn, istakao da je ovo događaj koji, iako je od tada prošlo 1379. godina, i dalje "peče srca" muslimana.

- Na Kerbeli je preselio i hazreti Husejn, unuk poslanika Muhammeda a.s. Kerbela nas svake godine podsjeća na potrebu ljubavi i saradnje među muslimanima, a ne nesloge i neprijateljstva. Molim Allaha da naša srca ne budu kao pustinja Kerbele i da islamski svijet osnaži jedinstvom, solidarnošću i bratstvom - napisao je Erdogan na Twitter profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.