Telefonski razgovor

Erdogan i Trump žele povećati trgovinsku razmjenu na 100 milijardi dolara

Objavljeno: 29.08.2019. u 07:55

Prema saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika, glavne teme razgovora dvojice čelnika su bili bilateralni odnosi i posljednja dešavanja u Siriji

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i američki predsjednik Donald Trump razgovarali su telefonom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika, glavne teme razgovora dvojice čelnika su bili bilateralni odnosi i posljednja dešavanja u Siriji. Erdogan i Trump su se usaglasili da bude nastavljena saradnja u cilju zaštite civila i sprečavanja novih humanitarnih kriza u Idlibu u kojem i dalje traju napadi sirijskog režima.

U saopćenju se navodi da je Erdogan izrazio zadovoljstvo koracima koju su poduzeti u vezi sa Iranom na nedavnom samitu G-7 kao i imenovanjem Davida Satterfielda za ambasadora SAD-a u Turskoj. Dvojica predsjednika su također ponovo potvrdili odlučnost da povećaju obim trgovinske razmjene na 100 milijardi dolara.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije