Turska i SAD

Erdogan i Trump razgovarali telefonom: Snažna saradnja u borbi protiv terorizma

Objavljeno: 16.11.2018. u 22:04

Dvojica predsjednika su se složili da trebaju biti rasvijetljeni svi aspekti ubistva Khashoggija te da ne treba dozvoliti da bilo šta ostane zataškano

Predsjednici Trump i Erdogan FOTO: ARHIVA

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i američki predsjednik Donald Trump razgovarali su večeras telefonom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvorima iz Ureda turskog predsjednika, Erdogan i Trump su tom prilikom razgovarali o ubistvu Jamala Khashoggija, istrazi protiv FETO-a u SAD-u, borbi protiv terorizma u Siriji i bilateralnim ekonomskim odnosima. Turski predsjednik je Trumpu također izrazio saučešće zbog stradalih u šumskim požarima u Kaliforniji.

Dvojica predsjednika su se složili da trebaju biti rasvijetljeni svi aspekti ubistva Khashoggija te da ne treba dozvoliti da bilo šta ostane zataškano.

Naglašen je značaj još snažnije saradnje Turske i SAD-a u vezi s borbom protiv svih terorističkih organizacija.

Erdogan i Trump su izrazili zadovoljstvo pokretanjem zajedničkih patrola u okviru mape puta u Manbiju.

Predsjednik Turske je iznio očekivanja o obustavi pomoći SAD-a sirijskom ogranku terorističke organizacije PKK.

Dvojica predsjednika su naglasili značaj praćenja pitanja o kojima su nedavno razgovarali u Francuskoj, potvrdivši odlučnost produbljivanja saradnje između dviju zemalja na svim poljima.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije