open-navfaktor-logo
search
Istanbul
Erdogan: Cijeli svijet govori o turskim naoružanim bespilotnim letjelicama
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Istanbulu kako cijeli svijet govori o uspjesima turskih naoružanih bespilotnih letjelica (SIHA), koje se koriste u konfliktnim pdručjima od Sirije do Karabaha.
31.08.2021. u 19:54
get url
text

Erdogan je govorio na svečanosti dodjele diploma Univerziteta Nacionalne odbrane za polaznike Vojne akademije za kopnene i pomorske snage. Turski predsjednik je kazao kako su razlozi napada na mir Turske, jedinstvo nacije, moć i ugled države napori da se ona ponovo izbaci iz igre.

- Onima koji ne razumiju 15. juli konačnu poruku dat ćemo 2023. godine - rekao je Erdogan.

Dalje je govorio o uspjesima Turske koje posljednjih godina bilježi u oblasti odbrambene industrije.

- Osim u našoj borbi protiv terorizma, cijeli svijet govori o uspjesima turskih naoružanih bespilotnih letjelica (SIHA) u konfliktnim područjima od Sirije do Karabaha - rekao je Erdogan, te dodao:

- Postali smo zemlja koja proizvodi bolje od svojih konkurenata u svijetu u mnogim industrijskim proizvodima, od tenkova do topova, projektila do radara, bombi do pušaka.

Naglasio je kako su svojom novom vizijom i uspjesima, uključujući promjene u modelu obuke, Oružane snage Turske došle u poziciju koja se prati s uvažavanjem na globalnom nivou.

- Uz Božiju dozvolu, niko neće moći spriječiti izgradnju velike i moćne Turske, čiji simbol je postala 2023., odnosno 100. godišnjica naše Republike - dodao je Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.