U ovoj akciji je uhapšeno ukupno osam osoba, ali su izvještaji dostavljeni protiv Nevene Samardžija (27) iz Banje Luke zbog sumnje da je počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, Darka Lakića (31) iz Banje Luke zbog krivičnog djela zelenaštvo i iznuda, te Bojana Ćirić (29) iz Banje Luke zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

VEZANI TEKST - U akciji "Eskort 2" oduzeto više od kilograma nepoznatog praška, kokain, novac, rokovnici...

Lakiću i Ćiriću je predložen pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili ponoviti krivično djelo. Samardžiji su određene mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Osumnjičeni su uhapšeni prekjučer u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijske uprave Banja Luka.

U toku 2019. godine do hapšenja, osumnjičeni su od za sada nepoznatih osoba, posredovali u prodaji i kupovini, neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućavali uživanje opojnih droga korisnicima na području Grada Banja Luka, a Lakić se sumnjiči i da je počinio krivična djela zelenaštvo i iznuda na štetu Đ. J. sa područja grada Banja Luka.