open-navfaktor-logo
search
Trojica na jednog
Epilog tuče u Sarajevu: Radniku Hitne pomoći nanesene povrede glave, napadači prekršajno kažnjeni
Vozač Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona sarajevo E. S. povrijeđen je u tuči koja je jučer popodne izbila u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu, u nesposrednoj blizini zgrade Hitne pomoći.
29.10.2021. u 10:29
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama, povrede su mu nanijeli vlasnik i radnici ugostiteljskog objekta koji se nalazi prekoputa Hitne pomoći.

Povod je bio incident u saobraćaju.

Naime, u ovoj ulici se već mjesecima izvode radovi na izgradnji podzemne garaže, zbog čega je prolaz zabranjen svima osim službenim vozilima Hitne pomoći. Međutim, često se dešava da pod izgovorom dolaska u Hitnu pomoć, kroz zabranu prolaze i drugi vozači, među kojima često i gosti tog objekta.

Kako je tačno došlo do sukoba, nije poznato, ali ono što je Faktoru i zvanično potvrđeno iz MUP-a Sarajevo je da je dolaskom na mjesto događaja policija utvrdila da su u incidentu učestvovali E. Č., A. Č, i S. Č. sa jedne, te E. S. sa druge strane.

VEZANI TEKST - Tuča kod Hitne pomoći u Sarajevu, policija na terenu

Povrijeđenom E. S., pomoć je ukazana u Hitnoj pomoći, nakon čega je prevezen u KUM KCUS-a, gdje su mu konstatirane lakše povrede i odakle je sinoć upućen na kućno liječenje.

Kako saznajemo, povrede su mu najviše nanesene po glavi.

Osumnjičeni za napad su se, navodno, nakon incidenta razbježali, ali ih je policija pronašla i identifikovala.

Iz policije su kazali da je o svemu obaviješten dežurni sudija Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu, te da su E. Č., A. Č. i S. Č. uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz zakona o javnom redu i miru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.