open-navfaktor-logo
search
Problemi za Rođene
Epilog nereda: Bilbija podijelio pet crvenih kartona igračima Veleža i Zrinjskog
Luka Bilbija, FIFA sudija iz Prijedora, podijelio je pet crvenih kartona u finišu i nakon finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj je Zrinjski sa 1:0 savladao Velež.
17.05.2023. u 23:22
get url
text

{$galerijaFotografija}

Bh. internacionalac u informacionom sistemu Comet napisao je da je isključio trojicu igrača Rođenih i dvojicu fudbalera Plemića.

U 95. minuti crveni karton dobio je Edo Vehabović, igrač Veleža, a u obrazloženju je navedeno da je "vrijeđao" prvog pomoćnog sudiju (Arenal Novalić): "Upotreba vulgarnog i uvrijedivog riječnika prema A1".

Nakon meča crvene kartone dobili su još dvojica fudbalera Veleža: Omar Pršeš (nasilništvo: namjerno udaranje protivničkog igrača nogom u predjelu noge) i Tino Blaž Lauš (nasilništvo: hvatanje protivničkog igrača rukama u predjelu vrata).

Crvene kartone nakon utakmice dobili su i dvojica igrača Zrinjskog: Franko Sabljić (nasilništvo: namjerno udaranje protivničkog igrača rukom u predjelu glave) i Tomislav Kiš (nasilništvo: hvatanje protivničkog igrača za vrat).

Opomenu je zaradio i Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, zbog nesportskog ponašanja, odnosno prigovora glavnom sudiji. Također, žuti karton je nakon utakmice dobio i golman Plemića Marko Marić i to zbog "radovanja na nesportski način".

Svakako da su ova isključenja novi problem za stručni štab Veleža pred derbi protiv Sarajeva koji se igra u nedjelju na stadionu Rođeni. Mostarcima sada ostaje da kroz prvenstvo pokušaju izboriti Evropu, ali trener Nedim Jusufbegović neće moći računati na trojicu isključenih (Vehabović, Pršeš i Lauš).

S druge strane, za Sarajevo nemaju pravo nastupa suspendovani Besim Šerbečić i Muhammed Musa. 

Sukob nakon finala Kupa BiH, 17.05.2023.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.