Utorak, 30.05.2023.

Epilog akcije "Fugitive": Pretreseno 11 lokacija, šestero uhapšenih zbog rasturanja droge

Policija iz Bosanske Gradiške, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, Policijske uprave Banja Luka, Žandarmerije i MUP-a Srednjebosanskog kantona, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, realizovali su danas operativnu akciju kodnog naziva "Fugitive".

Akcija je usmjerena na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tokom sprovođenja akcije, pretreseno je 11 lokacija na području Bosanske Gradiške, Banje Luke i Travnika, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, novac, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeno je šest osoba i to četiri iz Bosanske Gradiške, inicijala S. R, S. R, D. P. i S. T, jedna osoba iz Banje Luke, inicijala B. Č. i jedna osoba iz Travnika, inicijala V. B.

- Sumnjiče se da su se tokom 2020, 2021. i 2022. godine bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga bit će predati Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka na dalje postupanje - saopćeno je iz policije.

ATV je objavila da su na meti istražitelja ponovo otac i sin, Saša i Srđan Rađević, ranije privođeni u akciji "Transporter".

Srđan Rađević (22), zaposlenik Obavještajno sigurnosne agencije BiH, uhapšen je u augustu ove godine u akciji "Transporter".

Njegov otac Saša uhapšen je u novembru prošle godine, kada je "pao" i Petar Dukić kod kojeg je pronađeno 300 kilograma droge. Osim Rađevića, tada je uhapšeno još osam osoba, među kojima je bio i Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh