Šepićev Nezavisni blok doživio debakl u Sanskom Mostu

Objavljeno: 09.02.18 u 13:42

Ako je suditi prema broju ljudi koji su se sinoć pojavili na skupu Nezavisnog bloka u Sanskom Mostu onda Senad Šepić teško može računati da će ostvariti planove i da će njegova stranka postati "najbolja alternativa" trenutnoj vlasti.

Skup Nezavisnoig bloka u Saneskom Mostu  FOTO: SANAINFO.BA
Skup Nezavisnoig bloka u Saneskom Mostu FOTO: SANAINFO.BA

Naime, na skupu, na koji su bili pozvani "svi koji na bilo koji način želite da budete dio Nezavisnog bloka", pojavili su se tek članovi inicijativnog odbora za ovu općinu, uz Šepića i Sadika Ahmetovića.

Nezavisni blok u Sanskom Mostu doživio je veći debakl od prošlogodišnje tribine održane u polupraznoj sali jednog hotela.

Interesantno je da Šepić na ovaj skup nije pozvao predstavnike medija, a oni koji su samoinicijativno došli, vraćeni su. Možda se, ipak, pribojavao ovakvog razvoja događaja, pa se potrudio da istina o podršci koju ima u Sanskom Mostu ne ispliva u javnosti.

Stvarna slika potpuno je drugačija od one napisane u saopćenju Nezavisnog bloka u kojem se navodi da "Nezavisni blok nastavlja da se širi Unsko-sanskim kantonom", te da je "predsjednik NB-a Senad Šepić još jednom je iskazao svoje zadovoljstvo razvojem Nezavisnog bloka na USK-u i podršci novoj politici ravnomjernog regionalnog razvoja na prostoru cijele zemlje kao preduslovu za ostanak mladih i razvoj BiH".