open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Epidemiološka situacija u ZDK trenutno je stabilna: Zahvalnice dobilo prvih troje zaraženih Zeničana
Trenutna epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je dobra i stabilna, ali nas to ne smije zavarati i ne smije biti opuštanja - rekao je dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva ZDK.
30.06.2020. u 14:48
get url
text

- Imamo 430 ljudi koji su oboljeli, od kojih se veliki broj oporavio i vratio normalnom životu, tako da trenutno imamo oko 100 aktivnih pacijenata u ZDK. Kapaciteti Kantonalne bolnice Zenica su dovoljni da zbrinemo veći broj ljudi, a Krizni štab je potvrdio strategiju, po kojoj se izdvajamo u odnosu na druge kantone, a to je obavezno kliničko liječenje svih oboljelih od koronavirusa - rekao je ministar Jupić.

FOTO: Press služba ZDK

Član Kriznog štaba i načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a dr. Ednan Drljević pozvao je građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze, naglasivši da su kaznene mjere dobrim dijelom doprinijele da ZDK bude kanton sa najmanjim brojem novooboljelih po broju stanovnika u FBiH.

Predstavnici Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona uručili su danas članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK zahvalnice za blagovremeno i sistemsko reagovanje u borbi protiv pandemije koronavirusa u ovom kantonu.

Zahvalnice je dobilo i troje Zeničana (majka, kćerka i zet), koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u FBiH, a koji su se uspješno oporavili nakon bolničkog liječenja u Kantonalnoj bolnici Zenica.

FOTO: Press služba ZDK

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.