REAKCIJA

Enver Šadinlija: Nisam rekao da ne znam kako se raspoređuje novac u AMUS-u

Objavljeno: 22.03.2019. u 11:26 Autor: D. Z.

Nikad nikom, pa ni Mehmedu Bajraktareviću nisam rekao to što mi pripisuje, tvrdi Šadinlija

Nakon što smo objavili reagiranje Mehmeda Bajraktarevića, autora i dirigenta na koncertima duhovne muzike, na posljednja dešavanja u Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) pod naslovom "Mehmed Bajraktarević za Faktor: Sučić nas je prevario, ponizio i opljačkao" našoj redakciji se obratio Enever Šadinlija, dugogodišnji televizijski urednik i voditelj i autor.  

- Molim Vas da odmah objavite moju izjavu za dio u kojem mene spominje. Nikad nikom, pa ni Mehmedu Bajraktareviću nisam rekao to što mi pripisuje. Nije istina da sam rekao da ne znam i da nisam obaviješten kako se raspoređuje novac u AMUS-u. Žao mi je što me dugogodišnji kolega Bajraktarević uopće spominje u tom kontekstu, jer novine nisu mjesto za razrješavanje neželjene situacije u ovom udruženju, u kome svojim radom samo želim doprinijeti boljitkom za sve autore. Zato mi ne treba ovo medijsko uplitanje u svađu. A pogotovo ne želim da se laži pripisuju meni – napisao je Enver Šadinlija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije