open-navfaktor-logo
search
Smjene i imenovanja
Enver Hadžiahmetović ponovo napušta ViK i priprema se za novu funkciju
Enver Hadžiahmetović odlukom Općinskog suda u Sarajevu nakon smjene vraćen je na funkciju direktora Vodovoda i kanalizacije 18. decembra, a sada ponovo napušta ovo javno preduzeće jer će početkom januara biti imenovan za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi KS.
31.12.2020. u 08:18
get url
text

Procedura imenovanja novog direktora Vodovoda i kanalizacije (ViK) će potrajati, a ovo preduzeće će ostati bez rukovodioca i ovlaštene osobe bez čijeg potpisa se ne može isplatiti ni plaća radnicima.

Kako će se prevazići ova situcija i hoće li zbog smjena i imenovanja biti problema u poslovanju ViK-a, pojasnio ja za Faktor odlazeći direktor Hadžiahmetović.

- To će biti protokolarni posao i odmah će se ovlastiti neko ko će me zamijeniti do izbora novog direktora. Nadzorni odbor ViK-a trebao bi imenovati vršioca dužnosti direktora koji će me zamijeniti, a tek kasnije će biti raspisan konkurs za izbor direktora ViK-a. Zbog toga preduzeće neće ispaštati jer ja sam jučer ponovo vratio na funkcije četiri izvršna direktora, koje sam imenovao kada sam preuzeo funkciju direktora prvi put u oktobru 2019. godine. Vjerovatno jedan od tih izvršnih direktora bit će imenovan za vršioca dužnosti - pojasnio je Hadžiahmetović.

Enver Hadžiahmetović je kandidat NiP-a za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi KS. Do sada je promijenio nekoliko državnih preduzeća i agencija.

Rođen je 1964. godine u Sarajevu i na Mašinskom fakultetu diplomirao 1991. godine. Posljednji radni angažman imao je na poziciji generalnog direktora u KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo. Prije toga bio je direktor Javnog preduzeća Komunalno u Brezi. Obnašao je i niz drugih odgovornih funkcija: zamjenik ministra prometa i komunikacija ZDK, šef Odjela kriminalističke policije u MUP-u ZDK, u Glavnom uredu Granične policije BiH u Sarajevu bio je inspektor za sigurnost aerodroma, načelnik operativno-komunikacijskog centra, šef Odsjeka za međunarodnu saradnju i obuku te samostalni inspektor za unutrašnju kontrolu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.