open-navfaktor-logo
search
Juriš na fotelje
Enver Hadžiahmetović može sve: NiP-ov je za izbore u Brezi, a nestranački ekspert kad treba preuzeti ViK
Bivši direktor Vodovoda i kanalizacije Sarajevo Enver Hadžiahmetović, koji nakon smjene putem suda traži da se vrati u direktorsku fotelju, doživio je fijasko na izborima za načelnika Breze, gdje se kandidirao ispred Naroda i pravde (NiP).
19.11.2020. u 08:22
get url
text

Enver Hadžiahmetović je ranije izjavljivao da je postavljen za direktora ViK-a kao nestranački kandidat i da je na direktorsko mjesto došao isključivo kao stručnjak u svojoj oblasti.

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, Hadžiahmetović, "nestranački" direktor Vodovoda i kanalizacije, a stranački kandidat za načelnika Breze, zauzeo je treće mjesto sa 549 glasova, odnosno sa svega osvojenih 8,51 posto glasova.

- Enver Hadžiahmetović, kandidat za načelnika Breze, najpoznatiji je kao direktor sarajevskog Vodovoda i kanalizacije. Uvjeren sam da će NiP ovu općinu i BiH izvesti na zelenu granu na čelu sa Hadžiahmetovićem – govorio je Elmedin Konaković na predstavljanju kandidata NiP-a za Lokalne izbore 2020.

Hadžiahmetović je prije dolaska u Sarajevo bio direktor Javnog preduzeća Komunalno Breza, a kakav je trag ostavio u ovoj općini pokazuje i broj osvojenih glasova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.