open-navfaktor-logo
search
Proveden konkurs
Enver Hadžiahmetović imenovan za direktora KJKP Vodovod i kanalizacija
Zanimljivo je da su sve "konkursne procedure" za izbor direktora javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo okončane na način da su izabrani vršitelji dužnosti koji su prethodno imenovani na prijedlog stranaka koje čine vladajuću većinu
24.10.2019. u 13:48
get url
text

Dosadašnji v.d. direktora KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo Enver Hadžiahmetović zvanično je imenovan za direktora tog kantonalnog preduzeća.

Iz Vlade Kantona Sarajevo ističu da je Hadžiahmetović izabran nakon provedene konkursne procedure, a odluku o njegovom imenovanju je Nadzorni odbor KJKP Vodovod i kanalizacija donio na sjednici koja je održana 23. oktobra.

Hadžiahmetović je imenovan na period od četiri godine. Zanimljivo je da su sve "konkursne procedure" za izbor direktora javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo okončane na način da su izabrani vršitelji dužnosti koji su prethodno imenovani na prijedlog stranaka koje čine vladajuću većinu.

Hadžiahmetović je, podsjetit ćemo, za v.d. direktora KJKP Vodovod i kanalizacija imenovan na prijedlog stranke Narod i pravda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.