open-navfaktor-logo
search
Umjetnost i moda
Ensar Berber: Motivi poznatih djela rahmetli oca od sada i na majicama, maramama, torbama
U Sarajevu smo za sada prisutni kroz našu galeriju u hotelu Europa, ako Bog da, uskoro i u Muzeju Mersad Berber
12.07.2019. u 12:32
get url
text
Ensar Berber: Već smo ostvarili brojne narudžbe iz Amerike, Kanade kao i brojnih Europskih zemalja i regije

Najpoznatija djela našeg velikog umjetnika Mersada Berbera odnedavno su postala motivi odjevnih predmeta i aksesoara. Mini kolekcija majica, svilenih marama, jastučnica, kišobrana i torbi građani mogu pronaći u galeriji hotela Europa, a uskoro će biti i u ponudi "gift shopa", koji će, kako za naš portal otkriva umjetnikov sin Ensar Berber, biti jedan od ekskluzivnih punktova prodaje u okviru skorog otvaranja muzeja "Mersad Berber". Lokacija muzeja, kako smo ranije pisali, bit će u strogom centru grada.

- Već dugo vremena obiteljski koketiramo sa idejom oko aplikacije Berberovih motiva na raznim medijima a pogotovo se ta ideja revitalizirala povodom skorog otvaranja Muzeja "Mersad Berber" u Sarajevu. Iz tog razloga pokrenut je brend naziva "Mersad Berber Museum Collection" pod čijim okriljem se nalazi cjelokupna kolekcija. Činjenica je da smo već u prošlosti surađivali sa poznatim italijanskim brendom koji je uspješno primjenio naše motive u izradi svojih svilenih šalova i marama tako da nam je ta ideja bila i prije bliska. Cilj nam je spojiti umjetnost sa modom na nosivi "street style" za što smo dobili izuzetno pozitivan feedback od strane modnih znalaca. Također nas veseli da putem društvenih mreža vidimo brojne celebrity-je koji se ponosno prikazuju noseći naše odjevne predmete- kazao nam je Ensar iz svog zagrebačkog doma.

{$galerijaFotografija}

Ko Vam je pomogao u realizaciji ovog projekta. Jeste li imali podršku profesionalnih dizajnera?

Supruga Ira i ja smo uključeni u prijedlog dizajna kao i kontrolu kvalitete izvedbe uz stručnu saradnju sa odabranim dizajnerima. Ovdje brzina nije bitna, a ni moguća, pošto je dugačak put od odobravanja dizajna do aplikacije, kao i finalne realizacije i pakiranja. Stremimo ka najvišim standardima kvaliteta, po pitanju materijala koje koristimo kao i tehnike izvedbe u fabrikama koje rade za vrhunske brendove.

Gdje osim Sarajeva zainteresirani mogu kupiti Vaše kreacije?

Pošto smo prodaju pokrenuli sa našom izložbom u Dohi, Kataru, tako su se i naši prvi uzorci premijerno pojavili u Katara Cultural Village – u u njihovom gift-shopu. Nakon toga naši su se produkti pojavili i u Muzeju Klovićevi Dvori u Zagrebu paralelno sa našom velikom retrospektivnom izložbom kao i u nekoliko ekskluzivnih concept store-ova u Italiji i Hrvatskoj. U Sarajevu smo za sada prisutni kroz našu galeriju u hotelu Europa, ako Bog da, uskoro i u Muzeju "Mersad Berber".

Trenutno u ponudi imate majice, marame, torbe, cekere. Hoćete li je proširiti?

U trenutnoj razradi imamo dosta različitog artikala i očekujemo skoru distribuciju, kao što su šoljice i kišobrani. Trenutno raspolažemo sa sljedećom ponudom: svilene marame/šalovi,T-shirts, dekor jastuci, platnene torbe, kaftani...

Kakav ste do sada imali "feedback"?

Kao i rahmetli otac koji je uvijek težio kvaliteti tako je i naša misija prvenstveno zadovoljiti vrhunske kvalitativne standarde proizvoda koji su namijenjeni tržištu. Hvala Bogu, već od početnog pojavljivanja prvih prototipova proizvoda na našem službenom instagramu doživjeli smo izuzetno snažnu i pozitivnu reakciju tržišta tako da smo već ostvarili brojne narudžbe iz Amerike, Kanade kao i brojnih Europskih zemalja i regije.

Odjeća i aksesoari s motivima djela Mersada Berbera- 12.11.2019.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.