open-navfaktor-logo
search
Izostavljen i Ramos
Enrique na Evropskom prvenstvu ne računa na igrače Reala
Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrique objavio je spisak igrača za Evropsko prvenstvo (EURO 2020), a najveće iznenađenje je što na listi nema defanzivca Real Madrida Sergija Ramosa, koji je nacionalni kapiten od 2016. godine.
24.05.2021. u 20:27
get url
text

Luis Enrique na konferenciji za novinare u Madridu predstavio spisak od 24 igrača koji će igrati sa nacionalni tim na EURO 2020.

- Neke reprezentacije uzimaju 26 igrača, mi to nećemo. Odlučili smo dovesti 24 igrača zbog dinamike grupe. Želimo da svaki igrač u ekipi uvijek misli da može doprinijeti timu - poručio je Enrique.

Na pitanje zašto nije pozvan 35-godišnji Ramos, Enrique je odgovorio kako defanzivac od januara ima probleme za povredama te kako je odradio veoma malo treninga sa reprezentacijom.

- Znam da je ovo vrlo teška situacija za Sergia Ramosa, ali uvijek razmišljam za dobro tima - rekao je Enrique. Na pitanje kako je na to reagovao Ramos, selektor je odgovorio da je to bio "privatni razgovor".

Ramos za špansku reprezentaciju igra od 2005. godine, a kapitensku traku nosi od 2016. godine. Postigao je 23 gola u 177 utakmica s nacionalnim dresom. Sa reprezentacijom Španije osvojio je dva evropska kupa (2008. i 2012.) te svjetski kup (2010.)

Ramosov ugovor s Real Madridom je istekao i nije poznato u kom pravcu će se nastaviti njegova karijera. Španski mediji pišu kako su male šanse da Ramos ponovo obuče nacionalni dres.

Pored toga što je izostavljen Ramos, selektor Španije nije pozvao nikoga iz kraljevskog kluba. 

Ovo je spisak igrača koje je Enrique pozvao:

Golmani: Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez;

Odbrana:: Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente;

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri Hernandez, Pedri Gonzalez Lopez, Thiago Alcantara, Koke Resurreccion, Fabian Ruiz Pena;

Napad: Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia.

EURO 2020 prvobitno se trebao igrati prošle godine, ali je zbog pandemije koronavirusa prolongiran za ovu. Tako će se turnir održati u 11 evropskih gradova od 11. juna do 11. jula ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.