Rukometni klub Vogošća Poljine Hills dogovorio je saradnju s Enidom Tahirovićem, koji će pojačati stručni štab, saopćeno je iz kluba.

Bivši bh. golman, koji je od 2000. do 2012. sakupio 100 nastupa u dresu sa državnim grbom, u karijeri je nastupao za Bijeljinu, gdje je započeo karijeru, Željezničar, Bosnu Sarajevo i nekadašnjeg prvaka Evrope Hamburg.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio ovakvog kolektiva. Zbog mojih privatnih obaveza nisam bio siguran da li ću moći prihvatiti ponudu predsjednika kluba Fetaha Kadrića, ali na kraju se sve posložilo i odlučio sam da prihvatim i postanem član stručnog štaba i trener golmana RK Vogošća PH - kazao je Tahirović, dodavši:

- U narednom period trener Unčanin i ja pokušat ćemo da pripremimo ekipu i već od prvog kola krenuti ka osvajanju bodova. Sigurno da je u cilju Vogošći kao i svake godine sami vrh odnosno titula. Što se tiče golmanskog para Efendić - Beširević mogu reći da su, ako ne najbolji, onda sigurno, među top tri golmanska para, a ja ću se potruditi da budu ove godine najbolji - rekao je Tahirović.