open-navfaktor-logo
search
Iskren
Englez iznenadio sve: Rooney otkrio ko je najbolji trener s kojim je radio
Iako je devet godina igrao pod palicom legendarnog Sir Alexa Fergusona, s kojim je pet puta osvajao englesko prvenstvo te titulu Lige prvaka, na Rooneya je ipak snažniji utisak ostavio Van Gaal
30.06.2019. u 14:36
get url
text

Bivši fudbaler Manchester Uniteda Wayne Rooney izjavio je da je holandski stručnjak Louis van Gaal najbolji trener s kojim je radio, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Iako je devet godina igrao pod palicom legendarnog Sir Alexa Fergusona, s kojim je pet puta osvajao englesko prvenstvo te titulu Lige prvaka, na Rooneya je ipak snažniji utisak ostavio Van Gaal. 

- Van Gaal je daleko najbolji trener s kojim sam radio. Sto posto. Njegove taktičke sposobnosti, način pripreme i pažnja koju je posvećivao svakom detalju je za mene nevjerovatno. Divio sam mu se zbog toga. Nikada ranije nisam gledao na te stvari - izjavio je Rooney. 

Dodao je da Van Gaal zna da je način na koji radi težak za igrače, o čemu je često s njim razgovarao. 

Holanđanin je 2014. godine preuzeo klupu Uniteda , ali je otpušten 2016. godine nakon što nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka. Neposredno pred otkaz osvojio FA Cup s Crvenim đavolima.

- Žao mi je kako se sve završilo, ali znam jednu stvar - mnogo sam naučio od njega i definitivno ću to upražnjavati kada postanem trener - poručio je bivši engleski reprezentativac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.