open-navfaktor-logo
search
Novitet
Engleski Premiership poslije sljedećeg kola nikada više neće biti isti
Amazon će na svom servisu, koji se može gledati na mobilnim uređajima, računarima ili smart TV-u, nuditi sve utakmice u prijenosu što do sada nije bio slučaj
01.12.2019. u 14:09
get url
text

Susreti 15. kola Premiershipa, koje se igra od utorka do četvrtka, prvi put uhistoriji prikazivat će se na internetskom servisu Amazon Prime na prostoru Velike Britanije.

Ovaj internetski gigant platio je 90 miliona funti za prava na 20 utakmica po sezoni za sljedeće tri godine. To znači da će Britanci ovo kolo, ali i ono na Boxing Day 26. decembra, moći gledati samo preko Amazon Primea koji im je dostupan za 8 funti mjesečno. 

Amazon će na svom servisu, koji se može gledati na mobilnim uređajima, računarima ili smart TV-u, nuditi sve utakmice u prijenosu što do sada nije bio slučaj. Osim toga, sve utakmice bit će pokrivene dodatnim kamerama (ukupno 35) koje će gledaocima nuditi dodatni kvalitet i do sada rijetko viđene kadrove. Uz to, korisnici će moći uživo pratiti Opta statistiku na ekranima i pregledavati sastave timova. Sažetak svake utakmice u trajanju od tri minute bit će dostupan odmah nakon završetka susreta, prenosi Index.hr.

Gledaoce u BiH ova promjena za sada se ne tiče jer prava prijenosa i dalje ima Sport Klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.