open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Engleski mediji opleli po fudbalerima Tottenhama nakon poraza od Mure: Sramota!
Težak udarac pretrpio je Tottenham u sklopu 5. kola Konferencijske lige na gostovanju u Sloveniji prethodne večeri.    
26.11.2021. u 10:19
get url
text

Sigurno je da Slovenci neće zaboraviti prethodnu noć ali isto tako neće je zaboraviti ni engleski mediji koji su odmah 'opleli' po fudbalerima Tottenhama.

Spursi se sada moraju boriti za plasman u daljnju fazu konferencijske lige nakon što su doživjeli šokantan poraz od Mure 2-1. Zanimljivo je da je do ove utakmice Mura imala 0 bodova i gol razliku 2-10. Koeficijent na pobjedu domaćina bio je čak 20!

- Petoplasirana ekipa slovenskog prvenstva iz mjesta koje ima 11.000 stanovnika pobijedila je Tottenham - tužan reality check (stvarno stanje) - napisali su na The Spurs Webu.

- Ovo je šokantno i sramotno - kazao je bivši veznjak Spursa Jermaine Jenas gostujući na BT Sportu.

- Mura je osnovana prije devet godina, a do ove utakmice sve su izgubili u Konferencijskoj ligi. Prije deset godina nisu bili klub, a sad su slavili protiv Tottenhama - još su neke činjenice iznijeli na The SPORTbibleu.

Trener Spursa Antonio Conte ostavio je svoj komentar na utakmicu:

- Nije jednostavno. Trenutno nismo na visokoj razini. Tottenham zaostaje od timova u samom vrhu, ali ne bojim se. Loše smo igrali i imamo mnogo posla. U nevolji smo, ali moramo biti strpljivi. Jedina magija s kojom mogu pokušati je - rad - riječi su Contea.

Tottenham se trenutno nalazi na trećem mjestu u grupi sa sedam bodova, isto kao i drugoplasirani Vitesse. Mura zauzima posljednje mjesto sa tri boda.

Spursi u posljednjem kolu gostuju kod francuskog Rennesa koji je prvi u grupi te im je tamo potrebna pobjeda, kao i dobar nastup Mure protiv Vittesea kako bi obezbjedili ostanak u Europi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.