open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Enes se predstavio kao Merima i invalida prevario za 100 KM
Oštećeni je putem oglasa tražio radnicu, te ga je nazvao Kevro predstavivši se kao izvjesna Merima iz Brčkog i tražio mu 100 KM za autobusku kartu
Denis Zeba
05.07.2019. u 22:00
get url
text

Općinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travnik protiv Enesa Kevre zbog počinjenog krivičnog djela prijevare.

Optuženom se na teret stavlja da je u februaru ove godine, kada saznao da oštećenji S. D. putem oglasa traži žensku radnicu pošto je invalid, nazvao oštećenog na njegov broj telefona. Kevro se tada lažno predstavio da je izvjesna Merima iz Brčkog i kazao da želi da kod njega radi, ali da nema novca za autobus do mjesta Duratbegović-Dolac u općini Gornji Vakuf, gdje je bilo radno mjesto.

Oštećeni je doveden u zabludu, te je Kevri uplatio novčani iznos od 100 KM putem tzv. "X bona" na benzinskoj pumpi "Automerc" u mjestu Trnovača u Gornjem Vakufu. Nakon toga, Kevra je ponovo nazvao oštećenog tražeći da mu uplati još novca. Međutim, on je zaključio da se radi o prijevari, te je slučaj prijavio Policijskoj stanici Gornji Vakuf.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.