open-navfaktor-logo
search
Novi projekti
Enes Begović za Faktor: Volio bih da mi u novom spotu bude prezimenjak Asmir
Enes Begović je jedna od najvećih zvijezda narodne muzike na našim prostorima i u regiji, gdje su tokom njegove karijere duge više od tri decenije ogroman pečat ostavili njegovi dobro poznati hitovi "Bosanac", "Lijepa je", "Samo jednom se živi"... 
10.03.2020. u 10:00
get url
text

U radu se uvijek oslanjao na kvalitet pjesama koje izvodi, kakva je upravo i aktuelna "Dobro jutro, ljubavi" sa kojom je u posljednje vrijeme osvojio simpatije publike u regionu.

- Već sada mogu reći da je pjesma "Dobro jutro, ljubavi" postala hit. Ona je nastavila niz uspješnih kompozicija sa mog posljednjeg albuma. Naredni singl koji ću ekranizovati je "Proljeće u Mostaru", za koji je tekst i muziku uradio Dino Muharemović, a aranžman Samir Kadirić. Poznata je moja posebna veza sa Mostarom u kojem sam snimio više spotova. Mostar je za mene jedan od najljepših gradova na svijetu – iskren je Begović.

Kratko se osvrnuo i na situaciju u diskografiji, koju ocjenjuje sve lošijom. Zbog toga nije siguran kada će ponovo objaviti album.

- Albume snimamo za svoju dušu i za one ljude koji žele da ih imaju u arhivi u kući. Album zaokružuje jednu muzičku priču svakog pjevača, ali se oni sve manje štampaju. Sve se sada radi preko interneta i društvenih mreža. Moje profile na društvenim mrežama vodi menadžment na čelu sa mojim menadžerom Nedimom Srnjom. Upravo tu slušaoci mogu saznati sve bitne informacije o mojoj karijeri, ali i nastupima – nastavlja Enes.

Kruna njegove dosadašnje karijere je veliki solistički koncert koji je 2011. godine održao u punoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, a na kojem je proslavio 25 godina uspješne karijere. Nada se da bi uskoro mogao ponoviti taj spektakl.

- To je bila noć koju nikada neću zaboraviti. Mislim da su sve bliži novi veliki projekti. Ipak, za sada nema ništa precizirano, niti dogovoreno - govori Begović.

Uz brojna poznata autorska imena na njegovom posljednjem albumu "19" pojavljuje se i ime bosanskohercegovačkog reditelja Nedžada Begovića.

- Lijepo je sarađivati sa prezimenjacima. Begovića ima dosta i uspješni smo u svim sferama života. Tu je i naš Asmir Begović. Drago mi je da se vratio u reprezentaciju BiH. On je pravi sportista, i nakon Ermina Bičakčića bilo bi lijepo da se i Asmir pojavi u nekom od mojih spotova. Drago mi je da je mojim stopama krenuo i bratić Amir. Uz dosta rada on može napraviti zavidnu karijeru. Puno obećava, a ja ga uvijek rado savjetujem i pomažem – kaže na kraju naš popularni pjevač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.