open-navfaktor-logo
search
Formula 1
Emotivno pismo: Sin legendarnog Michaela Schumachera progovorio o slavnom ocu
Mick Schumacher (21) krenuo je stopama proslavljenog oca - vozi prvenstvo Formule 2, te ga u poznatoj Ferrarijevoj akademiji pripremaju za prelazak u društvo najboljih.
30.06.2020. u 10:12
get url
text

Sam oporavak Michaela Schumachera koji je stradao na skijanju 2013. godine obavijen je velom tajne, porodica u najvećoj tajnosti čuva informacije o njegovom zdravstvenom stanju, a interes javnosti nevjerovatan je, piše Tportal. Zato je Mick odlučio napisati otvoreno pismo u kojemu se dotakao i svog oca...

- Vrlo rano sam shvatio kako želim biti vozač Formule 1 i prvak. Uskočio sam u karting kada sam imao tri godine, a s osam sam se već takmičio. Kada sam imao 11 ili 12 godina, shvatio sam da se time želim profesionalno baviti - kazao je Mick Schumacher i otkrio kako je skrivao svoje porijeklo:

- Koristio sam različita imena kako bih se takmičio, a da me se ne gleda kao Schumacherovog sina. Iskreno, ne osjećam pritisak koji moje ime nosi niti radim sve isto što je radio moj otac. Većina stresa dolazi zbog pritiska koji stavljam na sebe kada razmišljam u čemu sam pogriješio i što sam mogao napraviti bolje.

Jasno, Mick u pismu nije mogao ne spomenuti svog legendarnog oca...

- Ljudi su o mom ocu vidjeli samo dio iz časopisa, samo one "poznate" dijelove, ali to razumijem. Ipak, on je bio svjetski prvak pet puta u nizu kad sam se ja rodio. To je nevjerovatno. Znam. Ali ja svog oca nikad nisam gledao samo kao najboljeg vozača na svijetu - iskreno je napisao mlađi Schumi i nastavio:

- On je uvijek prvo bio moj tata. I ne, ne uzimam njegove lekcije zdravo za gotovo. Jedna od najvažnijih je ona da ostanem miran, nikad ne letim previsoko ili padam prenisko - zaključio je Mick Schumacher u svojoj emotivnoj poruci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.