open-navfaktor-logo
search
Košarkaška Liga prvaka
Emotivna večer za bh. košarkaša: Sulejmanović protiv Tofasa igrao u posebnim patikama
Emir Sulejmanović je pobjedu svog Tenerifea protiv Tofasa 78:77 u četvrtfinalu košakaške Lige prvaka posvetio svojoj prerano preminuloj majci. 
07.04.2022. u 13:26
get url
text

Bh. reprezentativac nosio je posebne patike sa posvetom.

Sulejmanović je nosio patike na kojima je bilo ispisano "Mama 11.12".

Nakon meča Emir je objavio na zvaničnoj Facebook stranici fotografiju patika uz opis: "Svaki korak koji napravim, svaki dan, svaki put kad se molim, nedostajat ćeš mi".

 

Sulejmanović je protiv Tofsa susret završio sa tri poena, a uhvatio je i tri skoka, te podijelio jednu asistenciju za nešto više od 11 minuta provedenih na parketu.

Emir Sulejmanović je rođen 13. jula 1995. u mjestu Luka u Srebrenici, nakon što je izbjegao iz Srebrenice, sa svega pet godina ostao je bez majke, koja je preminula u Finskoj.

- Jako sam zahvalan svim ljudima koji su pomogli da porođaj moje mame prođe u najboljim mogućim uvjetima u tim trenucima. Rodio sam se u šumi kod jednog velikog kamena. Poslije toga smo otišili u Žepu, pa u Kladanj i kasnije smo otišli u Finsku gdje nas je otac čekao. Zahvalan sam svom ocu (Nedžad Sulejmanović) što je meni i bratu sve ovo vrijeme bio i otac i majka - rekao je Sulejmanović u dokumentarnom filmu N1 "Oživjeli".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.