open-navfaktor-logo
search
Novi uspjeh
Emir Hadžihafizbegović: Za "Doli Bel" se u regionu traži karta više
Gavelline večeri i "Dani Zorana Radmilovića" veliki su festivali, selekcija predstava se pomno bira, i čast je biti unutra
21.10.2019. u 20:20
get url
text
Emir Hadžihafizbegović: Uspješan festivalski život predstave "Sjećaš li se Doli Bel"
get url
text

Nakon sjajnog nastupa na 34. Gavellinim večerima u Zagrebu, o čemu su pisali brojni hrvatski mediji, predstava Kamernog teatra 55, "Sjećaš li se Doli Bel", večeras će biti izvedena na prestižnom Festivalu 28. "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru.

- U Zagrebu smo trijumfovali, a za izvedbu u Zaječaru već danima nema karata. Publika zaista voli ovu predstavu što nas posebno raduje. Gavelline večeri i "Dani Zorana Radmilovića" veliki su festivali, selekcija predstava se pomno bira, i čast je biti unutra- kazao nam je Hadžihafizbegović u telefonskom razgovoru prije početka predstave.

Podsjetimo, Sidranov tekst "Sjećaš li se Doli Bel" 1981. godine ekranizirao je Emir Kusturica, a na pozorišne daske postavio ga je beogradski reditelj Kokan Mladenović. Njegova režija predstavlja adaptaciju romana pa se predstava značajno razlikuje od kultnog filma.

U predstavi pored Hadžihafizbegovića igraju i: Davor Golubović, Elma Juković, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Admir Glamočak, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.