Ponedjeljak, 08.08.2022.

Emina sa tromjesečnom bebom živi u sobi punoj vlage, sanjaju o svojoj kućici

Ovo je kuća mog svekra, mi smo na jednom spratu. Kao što ste vidjeli kuća je puna vlage, neuslovna je, ali mi nemamo gdje drugo, priča Emina

Emina Velagić sa suprugom Alijom i tromjesečnom kćerkom Azrom živi u veoma lošim uvjetima u Hodžincu, naselju u Bosanskoj Krupi.

U trošnoj kućici punoj vlage živi šest članova ove porodice, a kako je kazala za Faktor, zbog vlage strahuje da bi se njena beba mogla razboljeti.

- Ovo je kuća mog svekra, mi smo na jednom spratu. Kao što ste vidjeli kuća je puna vlage, neuvjetna je, ali mi nemamo gdje drugo – priča Emina.

Kaže da bi najviše voljeli da imaju svoj krov nad glavom.

- Makar sobicu svoju da imamo, da naša bebica raste u sigurnom okruženju. Suprug radi, ima 400 maraka plaću, ali dok platimo režije, kupimo hranu i pelene za bebu ne ostane nam ništa više – kazala je Emina.

Njihova sugrađanka Samira Arnautović pokrenula je apel za pomoć ovoj porodici, te je od prikupljenih sredstava kupila najosnovnije za bebu.

- Zahvaljujući njoj javilo nam se i nekoliko osoba koje su donijele opremu za bebu, kolica, krevetić, pelene, hranu, mlijeko. Hvala im puno – kaže Emina.

Ukoliko želite pomoći porodici Velagić možete ih pozvati na broj 060 347 69 92.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh