open-navfaktor-logo
search
Večeras u Sarajevu
Emina Husedžinović revijom, izložbom i aukcijom obilježila 20 godina rada
Publika je uživala u pravoj modnoj poslastici, jedne od naših najuspješnijih modnih dizajnerica, vidjevši 80-tak kreacija iz dvije kolekcije "Secesija 2" za majke i kćerke i "Kosmos"
23.11.2018. u 22:15
get url
text

{$galerijaFotografija}

Emina Husedžinović Ibrahimović večeras je spektakularnom revijom, izložbom i aukcijom obilježila 20 godina uspješnog rada.

Publika, koja je došla u hotel Novotel Sarajevo Bristol, uživala je u pravoj modnoj poslastici, jedne od naših najuspješnijih modnih dizajnerica, vidjevši 80-tak kreacija iz dvije kolekcije "Secesija 2" za majke i kćerke  i "Kosmos".

- "Secesija2" nastavak je kolekcije "Secesija1" koju je publika u našoj zemlji i regionu imala priliku vidjetu prije pola godine. Druga, "Kosmos" kolekcija inspirisana beskonačnošću, pomalo je mistična, dolazi u tamnijoj paleti, od plavih tonova, preko ljubičaste, do crne. To su haljine, ogrtači, tunike, dosta kombinezona i odijela. Od materijala, koristila sam zaista kvalitetne, poput čipke, svile i vunenih tankih štofova. Kolekcija nije masivna, lepršava je i zaista dopadna. Posljednju "Kosmos" kolekciju dopunila sam onom inspirisanom muškim kostimom u bijeloj i crnoj boji, a kako bi sve dobilo na šarmu, dodala sam još pet muških modela – kazala nam je dizajnerica.

Osim revije, jedan dio kreacija publika je imala priliku vidjetu na lutkama u izložbenom dijelu salona, a tokom večeri održana je i aukcija, na kojoj su ponuđene četiri haljine. Dvije crvene haljine, poklon kreatorice, i dvije koje su napravljene od materijala kojeg su iscrtale djevojčice, učesnice projekta "Love".

Naglasimo, da će novac od prodaje haljina, kako nam je otkrila domaćica večerašnjeg događaja, biti poklonjen Sigurnoj kući u Sarajevu.

Modna revija Bristol 22.11.2018.
1 od 21
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.