open-navfaktor-logo
search
Novo pojačanje Tuzlaka
Emilio Nsue nakon dolaska u BiH: Tuzla City je jako dobar tim, želim osvojiti titulu
Emilio Nsue, kapiten Ekvatorijalne Gvineje danas je potpisao ugovor za Fudbalski klub Tuzla City.
09.02.2022. u 21:46
get url
text

Ovaj 32-godišnji ofanzivac se već priključio Plavima u Ljubuškom, a u razgovoru za klupsku stranicu otkrio je prve utiske o dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

- Prvi utisci su da su ljudi koje sam ovdje upoznao bili jako dobri prema meni. Jako sam sretan i uzbuđen što sam u državi u kojoj do sada nisam nikada bio. Uzbuđen sam zbog ovog novog izazova - rekao je Nsue, te otkrio da nije znao mnogo toga o fudbalerima iz naše države.

VEZANI TEKST - Igrao četvrtfinale AKN: Bivši igrač Middlesbrougha, Mallorce i Real Sociedada potpisao za Tuzla City

- Nisam znao dosta o igračima iz BiH, ali znam da su najpopularniji Pjanić i Džeko. Nisam znao mnogo ni o ligi, prošle godine sam s APOEL-om igrao u Evropi protiv Zrinjskog, ali o ligi ne znam puno. Pričao sam s nekim prijateljima i čuo sam da je liga bolja iz godine u godinu.

Nekadašnji fudbaler Real Sociedada istakao je da želi osvojiti titulu Premijer lige.

- Moja porodica nije iznenađena jer je Tuzla City jako dobar tim. Znam koja su očekivanja i nadam se da ću da pokazati ono najbolje od sebe. Ako budem spreman znam da mogu dati mnogo toga ekipi. Došao sam ovdje da dam sve od sebe, da ostanem ovdje nekoliko godina i osvojim titulu koju Tuzla toliko želi - zaključio je reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.