open-navfaktor-logo
search
Španski stručnjak
Emery vjeruje u svoj tim: Imamo kvalitet da pobijedimo Chelsea
Emery je istakao da je utakmica protiv Chelseaja sigurno veliki test za njegov tim te da bi, ukoliko pobijede, to bila vrlo važna titula za cijeli tim i upravu Arsenala
28.05.2019. u 22:37
get url
text

Trener Arsenala Unai Emery je uoči utakmice finala Europske lige protiv Chelseaja novinarima u Bakuu kazao da vjeruje da njegova ekipa posjeduje dovoljan talenat i kvalitet da ostvari pobjedu u ovom vrlo važnom meču, javlja Anadolu Agency (AA).

- Želimo pobijediti i obradovati naše navijače - kazao je Emery na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali i igrači Granit Xhaka i Sokratis Papastathopoulos.

Emery je istakao da je utakmica protiv Chelseaja sigurno veliki test za njegov tim te da bi, ukoliko pobijede, to bila vrlo važna titula za cijeli tim i upravu Arsenala.

- Cilj je da uživamo i da osvojimo titulu. Također, važno je da smo spremni i motivirani - rekao je Emery, podsjetivši da bi u slučaju pobjede direktno izborili plasman u Ligu prvaka.

Xhaka je kazao da su se odlično pripremili za finalnu utakmicu te da očekuje pobjedu kao i njegovi saigrači.

Papastathopoulos je dodao da su svjesni da igraju protiv vrlo teškog protivnika, ali da ipak silno želi pobjedu jer bi time izborili plasman u Ligu prvaka.

- U Baku smo došli da pobijedimo - rekao je grčki nogometaš.

Finale između Chelseaja i Arsenala igra se u srijedu od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.