open-navfaktor-logo
search
Mlada umjetnica
Ema Burnazović: Sami sebi smo najveći kritičari
Ema Burnazović mlada je umjetnica koju je publika dobro upoznala kroz muzički duo koji čini sa Irnesom Divjanom.
30.01.2021. u 10:15
get url
text

Završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti, a sada je redovan student na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Kako kaže, u umjetničkim vodama je cijeli život, od kad zna za sebe. Muzici je ozbiljnije pristupila kada je krenula u školu gitare, gdje je i upoznala svog muzičkog partnera. I likovna umjetnost i muzika su veliki dio njene ličnosti, a uspješno usklađuje obaveze na akademiji i one u vezii s muzičkim projektima.

- Kad je nekome do nečega stalo koliko meni do muzike, za sve se ima dovoljno vremena. Muzika je ono u šta trenutno ulažem najviše ljubavi i truda. Sigurna sam da će to pronaći put do srca ljudi. Irnes i ja smo u završnoj fazi pripreme našeg prvog autorskog albuma "Zaviri u mene".  Mnogo se radujemo što će uskoro ugledati svjetlo dana i s nestrpljenjem čekamo taj trenutak. Sami sebi smo najveći kritičari i uvijek od sebe zahtijevamo da u svakom projektu pomjerimo granice i damo maksimum. Ponosno ističemo da sve od ideje do gotovog projekta radimo sami i imamo već prepoznatljiv zvuk i stil, samim tim smo zadovoljni svime što smo do sada postigli svakodnevnim ulaganjem truda i ljubavi u pjesme i album - kaže Ema Burnazović.

Ema i Irnes su do danas izdali tri autorska singla koja će imati svoje mjesto na njihovom prvom albumu. Nosilac albuma je prva pjesma "Zaviri u mene", po kojoj je on i dobio naziv. 

- Nakon nje je uslijedila još jedna rock balada "O ljubavi" i najzad za proteklu godinu punu neočekivanih situacija jedna praznična, vesela, plesna pjesma u country maniru "U ovoj noći".  Sve tri pjesme imaju i videospot koji smo radili sa našim sjajnim timom. To su snimatelj i fotograf Edis Halimanović, montažer Almir Kenović i Filip Kenović zadužen za kolor korekciju. Iza svakog, i najmanjeg djelića albuma, apsolutno stojimo i svim srcem vjerujemo u to da će sve biti kako treba. Sigurni smo da će ljudi imati sluha za priču koju želimo ispričati i pozitivnu energiju koju se trudimo prenijeti svime što radimo. Nadamo se da će nam to biti odskočna daska u karijeri, da će album biti prihvaćen i da će njegova promocija proći onako kako smo zamislili - govori mlada umjetnica. 

U karijeri, za koju se slobodno može reći da je u usponu, mlada muzičarka ima i podršku žive rock legende naših prostora Željka Bebeka, koji joj je i svojevrsni uzor.

- Cijenim svu kvalitetnu muziku i izvođače koji imaju hrabrosti prepustiti se svojim osjećajima. U mnoštvu sjajnih muzičara iz perioda od 70-ih do danas, od kojih neki traju još uvijek, posebno mjesto u mom srcu zauzima Željko Bebek, koji se izdvaja svojim stilom, stavom, umjetničkim izrazom i kao takav je oduvijek imao utjecaj na mene. Njegova podrška i prijateljstvo mi znače puno više nego što ću ikad moći iskazati riječima i sigurno da su dodatni motiv i elan da ustrajno radim ovo za što sam se opredijelila - zaključuje Ema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.