open-navfaktor-logo
search
Bh. napadač
Elvir Koljić na meti učesnika grupne faze Lige prvaka
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač rumunske Craiove mogao bi do kraja prelaznog roka promijeniti klub.
30.09.2020. u 11:04
get url
text

Naime, kako pišu rumunski mediji, napadač Universitatee, kojoj je ovaj naziv zabranjen sudskom odlukom, karijeru bi mogao nastaviti u redovima ukrajinskog velikana Dynamo Kieva.

Slavni klub iz ukrajinske prijestolnice sinoć je pobjedom od 3:0 osigurao nastup u grupnoj fazi Lige prvaka, a za angažman nekadašnjeg fudbalera Krupe najviše je zagrizao legendarni rumunski trener Mircea Lucescu.

Čovjek koji je ostavio veliki pečat trenirajući Shakhtar iz Donjecka Koljića je želio još u vrijeme kada je sjedio na klupi Zenita iz St. Peterburga.

Koljić je nedavno produžio ugovor za timom iz Craiove, prema kojem zarađuje 200.000 eura godišnje, a novi ugovor za tim ga vezuje do 2024. godine.

Ipak, moglo bi se desiti da prvi strijelac rumunske Lige 1 (šest golova u pet nastupa, op. a.) pojača redove tima koji će ove sezone igrati grupnu fazu Lige prvaka, što je svakako izazov za samog igrača, a Kijevljani bi za njegove usluge Craiovi platili sedam miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.