open-navfaktor-logo
search
Kultne serije
Elmir Jukić: Trenutno snimamo LZN, ne znam šta će biti sa "Konakom kod Hilmije"
"Konak kod Hilmije" sigurno je najbolje što smo napravili u ekipi. Drag je i važan projekat, rekao je
09.10.2019. u 19:07
get url
text
Elmir Jukić: Reditelj kultnih serija

Fanovi serije "Konak kod Hilmije" morat će sačekati na nove epizode, a kako smo saznali, nije sigurno ni da li će ih uopće biti. Dok pod budnim rediteljskim okom Elmira Jukića nastaju nove epizode popularne serije "Lud, zbunjen, normalan", "Konak kod Hilmije" je na čekanju, i to do daljnjeg.

- Vezani smo za tu seriju, i želimo da se nastavi snimanje. U nekim smo dogovorima i pregovorima, ali sada radimo "Lud, zbunjen, normalan", i ne bismo mogli snimati dvije serije paralelno. "Konak kod Hilmije" sigurno je najbolje  što smo napravili u ekipi. Drag je i važan projekat. Ali šta će dalje biti, najbolje je da provjerite u "Fist" produkciji - kazao nam je Jukić.

I provjerili smo. Zapravo dobili smo isti odgovor koji nam je on dao...

- Sve je u pregovorima tek. Moguće je da će se snimati nove epizode, ali ne mora značiti. Zavisi od potražnje TV kuća - istakli su iz "Fista".

Podsjetimo, serija "Konak kod Hilmije" je svijet epohe, Drugog svjetskog rata, pomalo stilizirano, pomjereno jer se ipak radi o komediji koja ne tretira historiju kao faktografiju koja obavezuje, nego kao materijal koji inspiriše, pokreće neke historijski nemoguće pravce radnje, ali za seriju vrlo potentne, u humorističnom smislu inspirativne.

Do sada su snimljene dvije sezone, odnosno 24 epizode.  Glavne uloge imaju Emir Hadžihafizbegović (Hilmija Frlj, vlasnik konaka) i Tarik Filipović (šturmbanfirer Šiling, zapovjednik grada), dok su u ostalim ulogama Bojan Perić (partizan Vladimir Perić "Valter"), Darko Tomović (crnogorski partizan; "Portugalac"), Marija Pikić (Azra Frlj, Hilmijina kćerka), Milena Vasić Ražnatović (Rahela Kohel, židovka), Marko Cindrić (ustaša Krešimir), Igor Skvarica (konobar romskog porijekla "Durmiš", ali se predstavlja kao Slovenac "Janez"), Almir Kurt (Mustafa Zulfepustampašić, gradski šef policije).

Scenarij za seriju napisao je Feđa Isović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.