open-navfaktor-logo
search
Tvorac hitova
Elmir Jukić o novom projektu: "Na rubu pameti" je dobra serija, rezultat je iskustava koja smo do sada stekli
Kreator hit serija – "Lud, zbunjen, normalan", "Konak kod Hilmije", "Kriza", reditelj Elmir Jukić, domaćoj će javnosti ove godine predstaviti novu, humorističnu seriju "Na rubu pameti", u kojoj glavne uloge tumače Admir Glamočak, Aleksandar Seksan i Dragan Marinković Maca.
07.05.2022. u 20:46
get url
text

Serija za koju scenarij potpisuje Adnan Kapetanović, prati živote tri porodice i njihov odgovor na (ne)uobičajene situacije s kojima se suočavaju kako vrijeme odmiče. Trenutno se nalazi u postprodukciji, potvrdio je za Faktor reditelj Jukić.

- Mislim da je serija dobra, da nastavlja tamo gdje smo sa prethodnim projektima stali, da je rezultat svih iskustava koja smo do sada stekli radeći u tom formatu, da je duhovita, da ima neke elemente porodične serije u nekom najpozitivnijem smislu te riječi – kaže Jukić.

U njegovim projektima dominira bosanski duh, a tako će biti i ovog puta...

- Glavni lik serije je Maho Dilber, glumi ga Admir Glamočak, i serija počinje tako što pratimo dan u kojem na sudu dobiva veliku lovu, nakon jednog dugogodišnjeg sudskog procesa. U trenutku kada misli da je ispred njega samo sve najbolje, jer ima i novac i slobodno vrijeme, stvari se mijenjaju. Dolaze mu dvije kćerke koje nije dugo vidio i život postaje nešto potpuno drugo. To je ta neka osnovna priča ove serije – ističe Jukić.

Njegovog polubrata, Fikreta Pašića, igra Dragan Marinković koji je, dodaje Jukić, napravio fantastičnu ulogu Mostarca.

- Uvjerljiv je, autentičan, tačan, duhovit... U jednako važnoj ulozi je Aleksandar Seksan koji igra najboljeg Mahinog drugara. Tu je izuzetno jak i ženski kast serije Džana Pinjo, Alisa Čajić, Ivana Vojinović, Tanja Šojić – tvrdi Jukić.

A da li je u seriji sve fikcija ili ipak ima i istinitih događaja, odgovorio je da se u principu "naslanja na neke detalje koji mogu biti potencijal za komično".

- Adnan je, pišući ovaj scearij, razmišljao na takav način – zaključio je Jukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.