open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Elmedin Voloder novi direktor Autocesta FBiH
Vlada Federacije BiH je Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar dala prethodbe saglasnosti za razrješenje članova Uprave ovog društva, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Elmedina Volodera za v. d. direktora, a Ivice Brkića, Ešefa Džafića, Marina Jelčića i Ajmana Šoše za v. d. izvršnih direktora, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.
10.06.2021. u 12:52
get url
text

Vlada je za člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje imenovala Muhameda Ramovića.

Također, Federalna vlada je danas donijela potrebne odluke o poništavanju javnog konkursa i o ponovnom raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Finansijsko-informatičke agencije, te utvrdila kriterije za izbor i imenovanje

Za članicu zajedničkog Upravnog odbora za provedbu Okvira saradnje između Ujedinjenih naroda i Bosne i Hercegovine za period od 2021. do 2025. godine, uime Vlade FBiH, imenovana federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost Skupštini Unis Ginexa d.d. Goražde za razrješenje članova Odbora za reviziju ovog društva, imenovanih uime državnog kapitala, zbog podnesenih ostvaki. Također, data je prethodna saglasnost Skupštini ovog privrednog društva za imenovanje Amre Salihović za predsjednika i Ramiza Kikanovića za člana ovog odbora.

Vlada je dala prethodnu saglasnost za razrješenje dosadašnjih vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Unis Ginexa d.d. Goražde, u ime državnog kapitala, te za imenovanje Alema Omerhodžića i Sedada Dedića za vršioce ovih dužnosti.

Prethodne saglasnosti date su za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, zbog okončanja konkursne procedure, te za imenovanje Gordana Galića, Emira Konjhodžića, Davora Tomića, Dragana Gabrića, Kristine Žulj i Darka Perkovića za članove ovog nadzornog odbora, u ime državnog kapitala, na period od četiri godine.

Vlada je Željka Dolečeka imenovala za vršioca dužnosti direktora Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju, do okončanja konkursne procedure, a nalduže od tri mjeseca, počevši od 16.6.2021. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.