open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Elmedin Voloder imenovan za direktora Autocesta FBiH
Vlada FBiH je Skupštini BH-Gasa d.o.o. Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješenje Nihade Glamoč, na lični zahtjev i zbog podnesene ostavke, s pozicije vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora ovog privrednog društva, kao i za imenovanje na ovu dužnost Kasima Salkića, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.
07.04.2022. u 15:33
get url
text

U koordinaciono tijelo za Transevropsku transportnu mrežu (TEN-T) iz Federacije BiH danas su imenovani Gordan Čahtarević (koordinator), Jadranko Puljić (cestovni promet), Ismet Demirović (željeznički i vodni promet) i Amadeo Mandić (zračni promet), a za vanjske članove - eksperte Amir Fejzić, Fata Terzić, Vahiud Đozo, Drago Ezgeta, Ivan Lovrić i Enes Čovrk.

Vlada je formirala Komisiju za razmjenu zemljišno-knjižne i katastarske dokumentacije između Federacije BiH i Republike Srpske u sastavu Sead Hadžić (predsjedavajući), Damir Šapina (član), te Muris Ajanović i Mersiha Udovčić (zamjenski članovi), dok će priduženi članovi biti predsjednici stvarno i mjesno nadležnih sudova i šefovi nadležnih katastarskih ureda.

Za članove Komisije za koncesije Federacije BiH danas su predloženi Ivan Topić (predsjednik), Nervin Dacić (zamjenik predsjednika), Edwin Mehinagić, Maja Pilatić, Gordan Čahtarević, Adi Kalem i Dragan Brković (članovi). Ova odluka bit će, u skladu sa Zakonom o koncesijama FBiH, dostavljena Parlamentu FBiH na daljnje postupanje.

Vlada FBiH je, na osnovu rezultata javnog konkursa, utvrdila prijedloge za imenovanje Jasmina Mahmuzića za direktora i Dubravke Bošnjak za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH, na period od četiri godine, te Ivanke Galić, Samira Bakića, Ivana Brkića, Harisa Jahića i Jasmina Halebića za članova Upravnog odbora ove agencije, na period od pet godina.

Vlada će Parlamentu FBiH dostaviti prijedloge odluka o imenovanju direktora i zamjenice direktora, te članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH radi imenovanja.

Vlada je Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar dala prethodne saglasnosti za razrješenju vršilaca dužnosti članova Uprave Društva, zbog okončanja konkursne procedure, te za imenovanje Elmedina Volodera za direktora, izvršnih direktora Kristijana Milasa (za ekonomsko-finansijske poslove), Ešefa Džafića (za projektovanje i građenje), Mirka Rogića (za upravljanje i održavanje) i Ajmana Šošu (za opće, kadrovske i pravne poslove), na period od četiri godine.

Za učestvovanje u radu i odlučivanju na Skupštini Operatora - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo opunomoćen je Halko Balavac.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.