open-navfaktor-logo
search
U planu tri pogona
Elektroprivreda BiH 26. aprila odlučuje o osnivanju nove kompanije
Donošenje Odluke o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću MiOD d.o.o. Tuzla i donošenje Odluke o odobravanju Statuta MIOD d.o.o. Tuzla bit će na dnevnom redu 72. vanredne sjednice Skupštine JP Elektroprivreda BiH zakazane za 26. aprila 2022., potvrđeno je Feni iz te kompanije.
16.04.2022. u 10:11
get url
text

Nakon donošenja navedenih odluka od Skupštine Društva slijedi standardni postupak registracije firme kod suda.

Iz EPBiH navode da je osnovna djelatnost novog zavisnog društva pružanje usluga elektromašinskog održavanja, te usluga rada mehanizacije za potrebe zavisnih društava, rudnika Koncerna EPBiH.

Dodaju da će se realizacija navedenih uslužnih djelatnosti organizaciono odvijati u tri pogona - pogon održavanja Tuzla, pogon održavanja Kakanj i pogon mehanizacije.

U navedenim pogonima planirano je zapošljavanje 326 radnika, primarno uposlenika iz zavisnih društava rudnika Koncerna EPBiH.

Ukupna ulaganja u zavisno društvo MiOD iznose 20.668.409 KM, a  odnose se na nabavku nove, nabavku i remont postojeće opreme u zavisnim društvima rudnicima uglja Koncerna EPBiH, te ulaganja u početna obrtna sredstva.

Procjena potencijalnog prihoda na godišnjem nivou iznosi 34.029.676 KM, a novo zavisno društvo ima projiciranu dobit u iznosu 2.598.430 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.