Najjeftinija ulaznica za duel Kraljevskog kluba protiv najvećeg rivala Barcelone koštat će 96 eura za one koji posjeduju člansku kartu, a 120 eura u redovnoj prodaji.

Real je odlučio da će dati popust od 20 posto na ulaznice za El Clasico u La Ligi svima koji su članovi kluba, a ulaznice mogu rezervisati do 22. februara u 10 sati. Dva dana kasnije počinje slobodna prodaja.

Najjeftinije ulaznice donose mjesta u četvrtom redu Santiago Bernabeua na sjevernoj i južnoj tribini. Najskuplje ulaznice za premium sjedišta na istočnoj i zapadnoj tribini koštaju 328 eura za članove kluba i 410 eura u slobodnoj prodaji. VIP apartman za El Clasico moći će se zakupiti za 1.600 eura.

Poređenja radi za utakmicu Lige prvaka naredne sedmice protiv Manchester Cityja (26. februara) cijene ulaznica se kreću od 42 do 270 eura, a za VIP apartman koštaju 650 eura.

S obzirom na to da Real i Barcelona ove sezone vode neizvjesnu borbu za naslov šampiona Španije očekuje se da će Santiago Bernabeu za El Clasico, koji će se igrati u 26. kolu La Lige, biti rasprodan. Trenutno nakon 23 odigrana kola Madriđani su lideri na tabeli sa 52 boda, dok je Barca druga sa tri boda manje.